منابع وضرایب کارشناسی ارشد حسابداری

عناوین دروس امتحانی: 1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2- حسابداری مالی، 3- حسابداری صنعتی، 4- حسابرسی، 5- ریاضی و آمار.

 

رشته گرایش ضریب کد ضرایب دروس امتحانی به ترتیب دروس
(از راست به چپ)
1 2 3 4 5
1) حسابداری 1 2 3 2 2 3
2) حسابرسی 2 2 2 2 3 3
3) حسابداری مدیریت 3 2 2 3 2 3

 

دروس امتحانی آزمون کارشناسی ارشد رشته حسابداری

دروس آزمون کارشناسی ارشد رشته حسابداری شامل 5 عنوان درسی می‌باشد، که به طور خلاصه این دروس را معرفی می‌کنیم:

« زبان عمومی و تخصصی »

تعداد سؤالات درس زبان 30 تا می‌باشد که معمولاً 15 سؤال آن مربوط به زبان عمومی و 15 سؤال دیگر آن مربوط به زبان تخصصی می‌باشد و ضریب آن (2) می‌باشد.

تسلط به زبان دوره دبیرستان و دوره لیسانس (از لحاظ گرامر و لغت) می‌تواند در پاسخگویی به تست‌های زبان عمومی به دانشجو کمک کند، اما برای پاسخگویی به تست‌های زبان تخصصی مطالعه لغات تخصصی حسابداری و مرور تست‌های زبان سال‌های قبل می‌تواند مفید باشد.

برای درس زبان عمومی و تخصصی حسابداری موسسه مدرسان شریف دو کتاب به بازار عرضه کرده که این کتاب‌ها با توجه به سؤالات کنکورها، با آوردن لغات کلیدی، توضیحات گرامری و ترجمه کامل سؤالات کنکورهای 15 سال گذشته کمک شایانی در یادگیری این درس به دانشجویان می‌کند.

« حسابداری مالی »

ضریب این درس برای رشته حسابداری (3) و برای رشته های حسابرسی و حسابداری مدیریت (2) بوده و به دلیل ضریب بالای آن و آشنایی نسبی اکثر دانشجویان با این درس از اهمیت بالایی در آزمون برخوردار می‌باشد. این درس تحت عناوین مختلف (مباحث جاری، اصول حسابداری، حسابداری میانه، حسابداری دولتی و حسابداری پیشرفته) در طول چند ترم حدوداً در قالب 32 واحد در دانشگاه‌های کشور تدریس می‌شود و تعداد سوالات آن در کنکور کارشناسی ارشد 25 سؤال می باشد. منابع مهم این درس کتاب های مروری جامع بر حسابداری مالی دکتر نوروش، دکتر کرمی، دکتر مهرانی، دکتر مرادی، دکتر تاری وردی و همچنین کتاب استانداردهای حسابداری ایران می‌باشند. مباحث مهم این درس برای کارشناسی ارشد صورت های مالی اساسی، حسابداری سرمایه گذاری ها، داراریی های غیرجاری و صورت های مالی تلفیقی هستند.

کتاب حسابداری مالی موسسه مدرسان شریف با بیان ساده و روان از مطالب کتاب‌های مرجع مختلف و حل کامل سوالات کنکور کارشناسی ارشد از سال 1375 تا 1395 و ارائه مثال‌های متعدد و بیان روش‌های تستی تقریباً دانشجو را از مراجعه به کتاب‌های مختلف بی‌نیاز می‌کند.

با نگاهی به کارنامه قبولی‌های کارشناسی ارشد، می‌توان به این نتیجه رسید که کسب درصد 50% برای این درس خیلی دور از دسترس نیست.

« حسابداری صنعتی »

این درس با ضریب (2) برای رشته های حسابداری و حسابرسی و ضریب (3) برای رشته حسابداری مدیریت به لحاظ اهمیت قطعاً در شرایط پائین‌تری نسبت به حسابداری مالی قرار دارد. تعداد سوالات 25 تست می باشد. درست است که در دوره کارشناسی حجم این درس کمتر از حسابداری مالی می‌باشد، ولی رسیدن به تسلط و مهارت برای پاسخگویی به تست‌ها در این درس کمی مشکل‌تر است و باید به روش‌های پاسخگویی تستی (که در بعضی از مسائل می‌توان از آن‌ها استفاده کرد) آشنا شد، دانشجویان باید با تمرین زیاد و مرور و تست‌زنی و آشنایی با تست‌های گوناگون در این درس به مهارت کافی برسند. تا بتوانند با توجه به مدت زمان کم آزمون به تست‌ها پاسخ دهند. منابع مهم این درس کتاب حسابداری صنعتی 1و2 اسکندری، عثمانی و حسابداری صنعتی 1و2 انتشارات سازمان حسابرسی می‌باشد.

کتاب حسابداری صنعتی موسسه مدرسان شریف با ویرایش جدید سال 1395، در برگیرنده تمام نکات مهم مورد نیاز در آزمون‌ها می‌باشد و با حل کامل تمامی سؤالات کنکورهای سراسری و آزاد 15 سال اخیر، ارائه مثال‌های متنوع در متن درس، دانشجویان را آماده پاسخگویی به تست‌های ارشد می‌کند.

 

« حسابرسی »

درس حسابرسی با ضریب (2) برای رشته های حسابداری و حسابداری مدیریت و ضریب (3) برای رشته حسابرسی در کنکور کارشناسی ارشد حسابداری تنها درسی است که محاسبات ریاضی در آن وجود ندارد (بهتر است بگوییم محاسبات آن بسیار کم است) و تعداد سوالات آن در آزمون کارشناسی ارشد 25 سؤال می باشد. به همین دلیل می‌توان آن را آسان‌ترین درس در کنکور کارشناسی ارشد به حساب آورد. بهترین توصیه برای تسلط به این درس مطالعه ویرایش جدید کتاب‌های سازمان حسابرسی (اصول حسابرسی (1) و اصول حسابرسی (2)) و سپس پرداختن به مرور سوالات کنکور سالیان گذشته می‌باشد. با توجه به حجم بالا و ثقیل بودن نشریات سازمان حسابرسی نیاز به یک کتاب خوب احساس می‌شود.

مطالعه کتاب موسسه مدرسان شریف که خود خلاصه‌ای شیوا و کامل از کتاب‌های مرجع با اضافه کردن مثال‌های تألیفی گوناگون و همچنین در برگیرنده تمامی سوالات کنکور به همراه پاسخنامه تشریحی آن‌ها از سال 1375 تا 1395 می‌باشد، فرصتی است که دانشجویان حسابداری نباید آن را از دست بدهند.

« ریاضی و آمار »

در جلسات مشاوره دیده‌ایم دانشجویان این رشته از درس ریاضی و آمار گریزانند! اما نگاهی به ضریب (3) این دروس و تعداد سؤالات آن (30 سؤال که 18 سؤال آن مربوط به درس ریاضی عمومی و 12 سؤال آن به درس آمار و احتمال اختصاص دارد) بدون شک می‌تواند این جمله را به ما تفهیم کند: «مهمترین درس در آزمون کارشناسی ارشد رشته حسابداری درس ریاضی و آمار است.»

البته همین که اکثر دانشجویان در این درس به نسبت دیگر دروس تخصصی ضعیف هستند، اهمیت این درس را دو چندان می‌کند و اگر دانشجویی در این درس به تسلط نسبی خوبی برسد، گام قابل ملاحظه‌ای در جهت قبولی خود برداشته است.

منابع مهم مورد تدریس در این درس در دانشگاه‌های مختلف با هم فرق می‌کند و تدریس از روی جزوه‌های شخصی نیز بسیار دیده می‌شود. اما هیچکدام از آن‌ها با توجه به نوع سؤالات چند سال اخیر نمی‌تواند نیاز داوطلب را برآورده کند.

بدون تردید کتاب‌های ریاضی عمومی و آمار موسسه مدرسان شریف می‌تواند داوطلب را به طور کامل از مراجعه به کتاب‌های دیگر بی‌نیاز کند. آموزش گام به گام مطالب همراه با توضیحات کافی، ارائه مثال‌های متعدد در ضمن تشریح درس، آوردن تمام سؤالات کنکورهای سراسری و آزاد از سال 1375 تا سال 1395 با پاسخ تشریحی آن‌ها، ارائه آزمون‌های خودسنجی و تست‌های تکمیلی برای تمرین بیشتر از مشخصات این کتاب‌ها می‌باشد. شرکت در کلاس‌های موسسه با تدریس منحصر به فرد آقایان علیرضا عشقی و علی جعفری دهکردی به دانشجویان تهرانی توصیه می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *