ابزارهای جدید قدرتمند مبتنی بر ابر cloud، رویکرد جدیدی را برای حرفهی حسابرسی فراهم میکند و مشتریان نیز برای این ابزارها تقاضای گستردهای را مطرح میکنند. اما شاید سالها طول بکشد تا این استراتژیهای جدید کامل شوند و مؤسساتی که از قبل شروع به کار نکردهاند ممکن است عقب بمانند.
ریکاردو تروجیلو و تریسیا کاتبینی، حسابدار رسمی و شرکای مؤسسهی جی آر اف هستند که در زمینهی بهکارگیری هوش مصنوعی در مؤسسات حسابرسی، مشاوره ارائه میدهند. تروجیلو و کاتبینی قرار است در کنفرانس حسابداران رسمی با محوریت بلوغ سکوهای اطلاعاتی هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۱ به سخنرانی بپردازند. پیش از برگزاری این کنفرانس، تروجیلو بزرگترین ریسک را ریسک انجام ندادن هیچ کاری توصیف کرد. کاتبینی، مدیر ارشد حسابرسی مؤسسهی جی آر اف، نیز اذعان کرد چهار سال طول کشید تا به جایی که امروز هستیم برسیم، و فکر میکنم که مزایای بیشتری برای آنچه در زمینهی هوش مصنوعی انجام دادیم، در راه است. سرمایه گذاری آنها در سکوهای اطلاعاتی متکی بر هوش مصنوعی اکنون به دوران بازدهی خود رسیده است. این دو حسابدار رسمی و مشاور در زمینهی به کارگیری هوش مصنوعی در مؤسسات حسابرسی، توصیههای عملی را به شرح ذیل مطرح نمودند:
از کوچک شروع کنید: جی آر اف از مایند بریج استفاده میکند، یک سکوی اطلاعاتی مبتنی بر ابر که معاملات را تحلیل میکند و درصد ریسک را بر اساس ۲۸ نقطهی کنترل در نرمافزار اختصاص میدهد. این کار نشان دهندهی یک تغییر اساسی است، بهجای نمونهگیری از معاملات برای بررسی، سکوی اطلاعاتی، هر معامله را دریافت و تجزیه و تحلیل میکند. جی آر اف رویکرد مرحلهای را اتخاذ کرده است، به این دلیل که نرمافزار در زمانی که مؤسسه استفاده از آن را آغاز کرد هنوز بهسرعت در حال تکامل بود. به جای الزام به استفادهی گسترده، جی آر اف برای تعدادی از پروژههای خود از این سکوی اطلاعاتی استفاده میکند، هدف را تعیین کرده و سپس به هر شریک و مدیر اجازه میدهد در مورد اینکه چه چیزی باید استفاده شود و چه چیزی نباید، تصمیم بگیرد. این رویکرد به مؤسسه اجازه داده است تا نقاط قوت نرمافزار را بیاموزد. این سکوی اطلاعاتی در حال حاضر برای حدود ۱۵ درصد از فعالیتهای حسابرسی استفاده میشود.